Menu

Onze Werkplaats Buiten de Lijntjes

Buiten de Lijntjes is een creatieve werkplaats waar kinderen en jongeren gestimuleerd worden om zich buiten de voor hen bekende lijntjes, creatief en persoonlijk te ontwikkelen en nieuwe paden in te slaan.

Het ontdekken van zelfexpressie door middel van creativiteit staat centraal. Ontwikkeling op persoonlijk vlak krijgt daarnaast ook alle ruimte. Bij binnenkomst kijken we naar de behoeften van het kind op dit gebied. Er is alle ruimte om bij zijn of haar eigen startpunt te beginnen. Tijdens het creatieve proces, in groepjes of alleen, groeit het kind spelenderwijs bijvoorbeeld op het gebied van zelfvertrouwen, het verbeteren van de sociale interactie of het vergroten van het concentratievermogen. Of een kind weinig of al veel ervaring heeft met creatieve vaardigheden maakt niet uit. Iedereen is welkom.

In de werkplaats werken we met verschillende technieken en materialen die afwisselend aan bod komen. Creatieve vrijheid, het ontdekken van materialen en experimenteren staan hierbij voorop. Voorbeelden zijn: collages maken, stencils maken, schilderen, werken met klei, hout en papiermaché. Ook grotere installaties staan op het programma. Regelmatig zullen we exposities organiseren. Dit kan in de werkplaats zijn die dan omgetoverd wordt tot expositieruimte, of in een externe ruimte. Dit geeft de kinderen de mogelijkheid hun werk te laten zien, en de ouders om een kijkje te krijgen in de werkplaats en de werken die worden gemaakt.


We zijn op zoek naar creatief talent

creatief talent gezochtBij werkplaats Buiten de Lijntjes zijn we op zoek naar een enthousiaste begeleider voor de zaterdag.
Vind jij het leuk om met kinderen te schilderen, kleien, weven, knutselen met papier-maché en allerlei gekke en bijzondere dingen te maken?
Neem snel contact met ons op!


Bij wie schuif je aan?

Starla van der VeenStarla is pedagoog met een grote liefde voor kunst, natuur, nieuwe dingen uitproberen en haar yoga-mat. Ze heeft op allerlei plekken met kinderen gewerkt:  o.a. als ambulant begeleider bij gezinnen, vakkracht in het (speciaal) onderwijs en activiteitencoördinator in de kinderopvang. Naast Abo koppelt ze met haar platform YEDS kunstenaars met elkaar en diverse opdracht(gevers).
Zin om bij ons langs te komen?
Leuk! De werkplaats Buiten de Lijntjes is open op:
Woensdagmiddag van 12 uur – 17 uur en zaterdagochtend van 9:30 uur – 13:30 uur

Stuur bij interesse/vragen een e-mail naar: info@abo-ondersteuning.nl of bel naar 026 – 84 84 166.
Geef minimaal een week van te voren aan dat je wil langs komen, dan houden we daar rekening mee.

Werkplaats Buiten de Lijntjes
ABO Ondersteuning, Kroonpark 2, 6831 GV Arnhem